dimecres, 18 de gener del 2012

ESCALADA AL PEDRAFORCA

Via PRIMA. 210 mts 6b+




El Roget, és el nom que rep l'atractiva franja rocosa, de tons grisos i ataronjats, que hi ha just per sota la cara sud del Pollegó Inferior del Pedraforca.

Allà es troba una via de les anomenades cinc estrelles, la Prima, que destaca per la seva bellesa, sobretot en els seus últims dos llargs superiors, on hi trobarem unes fisures netes i molt atlètiques, i amb una sorpresa no gaire agradable que ens ha fet esbufegar de valent.

Amb un dia radiant i la bona companyia de'n Ricki Balaguer, hem enfilat els primers llargs de la Prima amb ganes de menjar-nos el món. No recordo els dies que feia que no posava "catxarrets" a la paret, i la veritat, és que de tant en tant, va bé passar una mica de por i que la roca et posi al seu lloc.

I és que la sorpresa de la grimpada, a arribat quan hem topat amb el sisè i últim llarg de la via, una fisura atlètica i amb molt "d'ambient" completament desequipada .... ni rastre dels parablolts que ens havíen promès.




Sort d'en Ricki i la seva habilitat a la roca, juntament amb el seu arsenal de "friends" i tascons, que ens hem pogut embutxacar aquesta vieta que consta al llibre de les 100 millors escalades de Catalunya, d'en Pep Soldevila.


I sobretot no ens oblidem del gran Joan Cunill, que avui no ens ha pogut acompanyar per culpa de "la pesta" com diu ell, tot i ser l'ideari de la grimpada d'avui, gràcies Joan, t'hem trobat a faltar!!!

1 comentari:

  1. Benvinguda de nou al blog!
    Com hi vas Núria... Qui et va parir!
    Una via molt recomenable!
    Sembla ser que els parabolts anàven amb la via des de la seva obertura...
    Recomenat repetir C1 i C2...
    Bon Any Núria!

    ResponElimina